top of page

Video marketing

Kaj je video marketing in zakaj je pomemben za vsa podjetja?

Če še v vašem podjetju niste začeli z video marketingom, je sedaj pravi čas. Z upadanjem učinkovitosti tradicionalnega trženja in naraščajočo priljubljenostjo videov, je video marketing postal obvezen za vsako podjetje.

Video marketing za podjetja ni tako zapleten ali drag, kot si mislite. Vsi se zavedamo, da je slika vredna tisoč besed. Za dober videoposnetek to navedbo pomnožite s tisoč. To je osnova video marketinga, močne oblike trženja, ki učinkovito pritegne vaše občinstvo in mora postati pomemben del vaših marketinških kampanj.

 

Video trženje tako pomeni uporabo videoposnetkov za namene promocije in enostavnejšega pripovedovanja ljudem o vašem izdelku ali storitvi. Pomaga povečati angažiranost na vaših digitalnih in družbenih kanalih, izobražuje vaše občinstvo in vam kot podjetju in ponudniku omogoča, da jih lažje dosežete z novim medijem.

Zakaj je video marketing pomemben?

V zadnjih nekaj letih se je povečala priljubljenost videa kot oblike trženja vsebine. Tako uporaba videa kot dela trženja dandanes pridobiva veliko pozornosti v podjetjih vseh velikosti, vključno s podjetniki in malimi podjetji.

 

Video marketing je vstopil v mainstream okoli leta 2010 in šele približno štiri leta pozneje je postal resnično dostopen za tiste z manjšimi proračuni. Natančneje, v letu 2017 se je promocijska video vsebina dvignila na sam vrh seznama marketinških taktik. Video kot taktiko so ustvarjalne marketinške ekipe verjetno poenostavljale kot igro za ozaveščanje enega proti več, z veliko poudarka na dragi produkciji, vendar pa je bilo do leta 2017 le malo analize vključene v to igro. Leta 2018 in 2019 je promocijski videoposnetek preoblikoval edinstvene marketinške taktike v celotne poslovne strategije. Danes pa video predstavlja celosten poslovni pristop, kar pomeni, da bi morale video vsebine ustvarjati vse organizacije na poljuden, učinkovit in merljiv način. Glede na poročilo HubSpot Research več kot 50 % potrošnikov želi videti videoposnetke blagovnih znamk, bolj kot na kateri koli način oglaševanja. Tako lahko trdimo, da je oglaševanje s »papirjem« postala preteklost. 

Raziskava Renderforest je pokazala, da so videoposnetki podjetjem pripomogli k povečanju:

 • prepoznavnosti blagovne znamke za 70 %,

 • prometa za 51 % in

 • prodaje za 34 %.

 

Video je uporaben tudi za več kot le zabavo. Videoposnetek na ciljnih straneh lahko poveča stopnje konverzije za več kot 80 %, sama omemba besede »video« v vrstici z zadevo vašega e-poštnega sporočila pa poveča stopnjo odprtja za kar 19 %. Prav tako je pomemben podatek, da 90 % strank pravi, da jim videoposnetki pomagajo pri odločitvi o nakupu.

Screenshot 2022-03-03 at 10.33.29.png

Toda video ni spremenil samo načina trženja podjetij in nakupovanja potrošnikov. Z njim se je spremenil tudi način, kako se prodajalci povezujejo s potencialnimi strankami ter kako servisne ekipe podpirajo in razveseljujejo svoje stranke. Skratka, video je neverjetno uporaben v celotnem marketingu in ne samo za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke.

Morda ne veste, da vam videoposnetek pomaga tudi pri boljši uvrstitvi vaše spletne strani v iskalniku Google. Ne samo da pomaga pri boljši uvrstitvi vašega spletnega mesta, temveč vam prinaša tudi večjo izpostavljenost rezultatov, predvsem zaradi velikosti in atraktivne narave predogledov videoposnetkov.

 

 • Insivia navaja, da je 53-krat večja verjetnost, da bo spletno mesto doseglo prvo stran Googla, če le-to vključuje video. 

 

Kaj pa v prihodnosti? Pomembnost promocije s pomočjo kakovostnih video vsebin bo le še večja.

 

 • Izvršni direktor Facebooka trdi, da bodo vsebine na Facebook-u do leta 2023 v celoti "video" vsebine. 

 • Cisco navaja, da bodo v letu 2022 spletni videoposnetki predstavljali več kot 82 % vsega potrošniškega internetnega prometa –  kar predstavlja 15-krat več kot leta 2017.

Screenshot 2022-03-14 at 12.36.04.png

Izid je prav neverjeten, kajne?

Ključ do priljubljenosti videoposnetkov je v njihovi relativni enostavnosti povezovanja s potencialnimi strankami in strankami na različnih platformah ter imajo za poslovanje podjetij lahko velik vpliv. Tako mala, kakor tudi velika podjetja, vse bolj uspešno uporabljajo videoposnetke za privabljanje potencialnih strank in ohranjanje dobrih odnosov z obstoječimi strankami.

 

Videoposnetek je tako vsestransko orodje za ponudnike na celotnem nakupovalnem popotovanju stranke in lahko naredi veliko več kot le poveča angažiranost. Zaledna analitika pa ponudnikom pomaga tudi kvalificirati interesirane stranke ter dajati prednost hladnim oziroma še neodzivnim potencialnim strankam.

 

Po mnenju Garyja Stevensa, vodje raziskav pri HostingCanada.org, je "ponovno ciljanje obiskovalcev našega spletnega mesta na družbenih medijih povzročilo 47 % povečanje vrednosti obiskovalcev na celotnem spletnem mestu." Objava videa na platformah, kot je Facebook, pa je eden od razlogov, da je leta 2018 kar 93 % podjetij poročalo, da so zaradi objave pridobili novo stranko.

 

Video je danes dosegljiv za podjetja vseh velikosti – tako iz vidika proračuna kakor tudi dometa. 45 % tržnikov namerava v naslednjem letu dodati YouTube kanal k svoji marketinški strategiji. Se jim boste pridružili tudi vi?

Kakšne so prednosti video marketinga?

social-media-marketing-words-on-wooden-blocks-2021-09-04-13-08-57-utc.jpg

Z dostopnostjo do hitrejših internetnih povezav, podjetja vse pogosteje uporabljajo vedno več videoposnetkov za sodelovanje s svojimi strankami. Številna podjetja, verjetno tudi vaši konkurenti, uporabljajo videoposnetke tudi kot pomoč pri pridobivanju ugleda pri potencialnih oziroma obstoječih strankah.

 

Zakaj bi morali v svojih objavah na družbenih omrežjih uporabljati videoposnetke? Video objave:

 

 • ostanejo vidne dlje časa,

 • zagotavljajo večjo izpostavljenost in odzivanje strank,

 • povečajo razumevanje vašega izdelka,

 • omogočajo, da izstopite iz povprečja,

 • zagotavljajo bolj prijazen način za sodelovanje s strankami,

 • so močno prodajno orodje,

 • vas uvrščajo višje v iskanju in

 • povečujejo priljubljenost vaše blagovne znamke na različnih platformah.

Screenshot 2022-03-17 at 17.15.47.png

Kako torej hitro začeti in doseči rezultate?

Za začetek, lahko uporabite svoj pametni telefon. To je danes najbolj dostopno sredstvo za ustvarjanje osnovnih video vsebin. Če je video iz mobilne naprave dovolj dober za YouTube zvezdnike, bo verjetno dovolj dober tudi za vaše prvo snemanje. Ne pozabite pa, da s kakovostjo videoposnetkov raste tudi kredibilnost in zaupanje gledalcev. Zato je v določenih primerih dobro premisliti, kakšno kakovost videoposnetkov objavite. Če na primer promovirate odličen, kakovosten produkt, potem ni ravno priporočljivo, da ga promovirate s povprečnim telefonskim videoposnetkom. V teh primerih lahko blagovni znamki, ki jo promovirate, naredite več škode kakor koristi. Zato je bolje, da za pomoč v takšnih primerih najamete profesionalno videoprodukcijsko ekipo, ki vam bo pri snemanju in morebitni promociji tudi pomagala. S tem pa boste hitreje zgradili vašo prepoznavnost in posledično povečali povpraševanje po vašem produktu.

ZATO NE ODLAŠAJTE IN NAS ŠE DANES KONTAKTIRAJTE TER
Z NAMI HITREJE PRITEGNITE 
POZORNOST VAŠIH STRANK!
 

Naročite se na brezplačni posvet.

bottom of page